Hör gärna av Er för förmedling till andra uppfödare med inriktning jakt.

 

 

 

När ni köper en valp av oss!

 

 

Valpar från oss säljs enligt Svenska Kennelklubbens regler.

 

- Valpen är minst 8 veckor

- Valpen säljs med köpeavtal och stamtavla

- Valpen är vetrinärbesiktigad, vaccinerad, avmaskad och id-märkt (chippad)

- Valpen är försäkrad sk doldafel försäkring i 3 år.

- För att se om vårt avelsarbete ger resultat vill vi gärna att de någon gång får gå ett jaktprov och en utställning. Därför ingår en anmälningsavgift både till ett drevprov och en utställning.

 

När ni hämtar valpen så får ni med Er:

- Matsedel och valpfoder

- En mapp med goda råd

- Filt och leksaker som valpen haft.

 

Vi kommer att finnas för Er med goda råd och stöd under hundens livstid om ni vill.

 

Vi säljar valparna endast till jägare som har jaktmark eller arrenderar jaktmark. Hunden får vara familjemedlem och inte vistas i hundgård på heltid, daghundgård när man jobbar går bra. Vi vill gärna att ägarna går drevprov.  Gärna med avelsintresse.

 

Vid intresse av en valp från oss, sänd in intresseanmälan och berätta lite om er, hur ni jagar, erfarenhet av tax/jakthund, provintresse,  osv.

 

Valparna föds i vårt hem och tiken får extra omvårdnad före och efter födsel. Hon ska känna sig trygg i valplådan som är iordninggjord för de kommande valparna. Jag brukar sova på en madrass på golvet före och några dygn efter valparna kommit. När de är födda och diar ordentligt så kan de sova själva med tiken. Vi finns i anslutning till dem hela tiden och hör om det skulle vara något.

 

IMG_6695

 

 När valplådan är för liten så flyttas de till en större valphage i rummet. De får sin sovhörna och lär sig snart i vilket hörn de har sin toalett. Mycket leksaker finns för aktivering. De har tillsyn och vi ser till att det finns ljud att vänja sig vid. En valpradio är perfekt. Vid ca 4-5 veckor flyttar de ut i köket och får sova och leka där. De tränas att bli rumsrena och få vara med de andra hundarna. Då vi har fler tikar brukar de turas om att sköta dem.

 

  005

 

 Vi tränar dem i allt vi kan för att ge dem en bra start. Det blir några turer i bilen för att vänja dem vid transportbur. Få nosa på rådjursklövar är populärt såsom agilitytunneln. Vardagsljud från slammer med disk, dammsugare mm är något som de ska lära sig.

 

003

 

177

 

026

 

Leka med de andra i flocken är skoj

 

147

 

Det är kul och komma på upptäcktsfärd i vår stora trädgård under uppsikt.

 

106